Saptamana trecuta in timp ce rasfoiam  folderul cu pozele din vara am dat peste minunatul underboob tattoo cu henna. Si cum zilele au fost din ce in ce mai insorite (sau ar trebui sa fie), cum e timpul sa lasam tot mai multa piele la vedere, m-am decis: mi-am facut tatuaj cu henna. Am ridicat receptorul Facebook Messengerului si trrr trrr trrr …la celalalt capat al monitorului este Diana.

Diana nu imi este straina, mi-a facut henna in vara cand imi doream fiecare portiune de corp pictata! Si da, se pricepe si o face foarte bine! De data aceasta nu am mai vrut underboob henna tattoo. Am lasat-o sa ma picteze pe mana si pe spate! Trebuie sa recunosc ca nu am suficient curaj sa-mi fac un tatuaj permanent, poate din lipsa de constanta in a-mi placea un  lucru sau din lipsa de meaning. Si da, consider ca un tatuaj trebuie sa fie incarcat de semnificatie, old fashioned much? *thinking*

Revenind la treaba cu henna, daca va bate gandul, go for it! In principiu, se face simplu, cel de pe mana a durat vreo 50 de minute, timp in care Cleo sarea si rasturna toate cutiile Dianei, daca scadem  asta probabil ca trebuia sa dureze in jur de 40 de minute! Pasta de henna are un miros placut de ghimbir ceea ce ma duce cu gandul la spa si la apa cu lamaie si ghimbir pe care o beau dupa sauna. Cu alte cuvinte, henna time = relax time! Dupa ce Diana mi-a pictat mana, mi-a ‘sigilat’ tatuajul cu o solutie cu apa, zahar si lamaie. Nu stiu detalii, deci cel mai bine try it! Partea mai putin draguta  a ‘sigilatului’ este ca solutia e destul de lipicioasa siiiii… tricoul imi era tot lipit de spate!

And here is the making of:

12499569_1258578230823538_1728795481_o

All in all, henna trebuie tinuta pe mana minim 4 ore, dar eu  o tin peste noapte. Dimineata o dau jos si… Voila!!!

Ca orice lucru temporar, tatuajul cu henna rezista in functie de zona corpului pe care este facut si de grija pe care i-o acordam! Cat inseamna asta? Din experienta mea, acesta dureaza intre 2 si 3 saptamani.

Tips:

  • pielea de pe maini si picioare se pigmenteaza mult mai intens fata de celelalte zone ale corpului;
  • pentru a proteja tatuajul de apa eu acopar zona cu baby oil inainte de dus.

 

Pe Diana o gasiti aici.

Photo  credits: Sorin Mihai Marculescu.

XoXo,

Anca ♥♥♥

 

 

DSC_1932'

 

DSC_1923

 

DSC_1925

 

DSC_1940

DSC_1931

DSC_1954

 

DSC_1955

DSC_1961